Sacramenten


Sacrament van het Doopsel

Wilt u graag dat uw kind door het sacrament van het doopsel opgenomen wordt in de kerk richt u dan als eerste tot:

Ellis Jonk
Westeinde 73
072502 3638.

Zij zal u verder helpen.


Sacrament van de Vergeving

U kunt daarvoor altijd de pastor priester aan spreken na de zondagsviering. Ook op woensdagmorgen is de pastor priester zoveel mogelijk aanwezig in de kerk.


Sacrament van het Huwelijk

Heeft u de wens uw huwelijk ook kerkelijk te laten inzegenen en bevestigen neemt u dan bijtijds – liefst een paar maanden vóór uw huwelijk – contact op met de eerstaanspreekbare pastoor van de parochie:

Pastoor Marcelo Salão Rocha | marcelaonl@gmail.com
Rechtestraat 162, 1483BH De Rijp
0299 671 456 | 06 46 84 70 43

Het is van belang dit contact te leggen alvorens de trouwdatum definitief te bepalen in verband met de beschikbaarheid van de pastoor en het kerkgebouw.


Sacrament van de Zieken

Bij het moment van ernstig ziek zijn of hoge leeftijd kent de kerk het sacrament van de zieken. Als u er prijs op stelt is het natuurlijk altijd mogelijk de eerstaanspreekbare pastoor van de parochie om bezoek te vragen. Zijn naam en adres staat vermeld op de homepagina van deze website. Deze zal in het gesprek wellicht de mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van de zieken naar voren brengen en daarvoor een afspraak maken. U kunt er natuurlijk ook rechtstreeks om vragen.

Het sacrament van de zieken bestaat eigenlijk al heel lang. In een van de brieven van de apostel Jacobus lezen we immers: ‘Is iemand onder u ziek? Laat hij of zij de priester (eigenlijk staat er: de oudste van de gemeenschap) roepen. Die moet een gebed over de zieke uitspreken en met olie zalven in de naam van de Heer.

Dit zal de zieke kracht geven en als deze tekort geschoten heeft, zal het zeker vergeven worden’

(Jak. 5;14-15)

Mocht er niet direct een priester (of diaken) voorhanden zijn, dan blijft het mogelijk dat de pastoraal werkende in ieder geval de ziekenzegen kan geven.